BASSHUNTER
February 24, 2023

BASSHUNTER

Den 24 februari presenterar ENTR Group och Berns, Basshunter (Live) i The Ballroom.

Basshunter är en av världens mest omtalade och välrenommerade kommersiella dansartister med över 4 miljoner sålda album och över 700 miljoner YouTube-visningar. I flera år har han turnerat världen över.

2006 fick Jonas Altberg under sitt alias Basshunter skivkontrakt med Warner Music och hans första singel “Boten Anna” blev en omedelbar hit. Låten blev en enorm succé och nådde 1:a plats i 8 europeiska länder och gjorde honom till den snabbast säljande artisten i Sverige sedan ABBA. Med sin framgång på hemmaplan gjorde Basshunter om “Boten Anna” och spelade in låten på engelska. Resultatet, “Now You’re Gone”, släpptes i Storbritannien 2008 och klättrade snabbt till toppen av listorna.

Låten blev den mest sålda danssingeln 2008, sålde över 400 000 exemplar i Storbritannien och fick guldstatus. Basshunters sound har med tongivande alster som “Russian Privjet”, “Ellinor” och “Strand Tylösand” banat väg för många nutida svenska internationella framgångar, såsom Swedish House Mafia, Yung Lean och Avicii, med tonsäkra starka melodier i kombination med trance-drop som fortfarande får fans världen över att hoppa.

Anmäl dig till vårat Nyhetsbrev för att få veta senaste nytt inom Stureplansgruppen.

* indicates required


X