ECHO AND THE BUNNYMEN
March 7, 2023

ECHO AND THE BUNNYMEN

Bästa rockbandet någonsin? För de som var unga när Echo & the Bunnymen bytte rock i början av 80-talet är den åsikten inte ovanlig.

De melodramatiska postpunkarna från Liverpool kombinerade punkens minimalistiska estetik med en mörk, romantisk surrealism och blev snabbt kultförklarade. Den ouppnåeligt coola sångaren Ian McCulloch var lika kosmisk som Jim Morrisson och lika självklar som Lou Reed och i ryggen hade han den underskattade rytmsektionen bestående av basisten Les Pattinson och trummisen Pete de Freitas – alla dekorerade med gitarristen Will Sergeants omisskännliga gitarrspel.

Echo & the Bunnymen hade en nästan osannolik konstnärlig storhetstid under första hälften av 80-talet. Den ikoniska debuten ’Crocodiles’ från 1980 följdes av de tre klassikerna ’Heaven Up Here’ (1981), ’Porcupine’ (1983) och ’Ocean Rain’ (1984). Detta följdes av en minst sagt turbulent tid, men mot alla odds återförenades de och släppte det hyllade albumet ’What Are You Going To Do With Your Life’ 1999. Sedan dess har bandet, som nu bara består av McCulloch och Sergeant, har fortsatt att släppa relevant musik och turnera tillsammans. För att fira de 40 år som bandet har arbetat kommer Echo & the Bunnymen att åka på en omfattande turné 2022.

Den 27 mars uppträder Echo and The Bunnymen i Ballroom på Berns i Stockholm, biljetterna är ute nu!

Konserten med Echo & The Bunnymen flyttas fram
Echo & The Bunnymen flyttar sin kommande turné. Vad det nya datumet blir kommer att presenteras inom kort. Din biljett är fortfarande giltig och du behöver inte göra något. Kontakta din biljettleverantör för eventuella biljettfrågor.

Anmäl dig till vårat Nyhetsbrev för att få veta senaste nytt inom Stureplansgruppen.

* indicates required


X