FRANZ FERDINAND
November 14, 2022

FRANZ FERDINAND

När Franz Ferdinands nu ikoniska låt 'Take Me Out' började spelas 2004 stod det klart att ett nytt kapitel i rockhistorien hade börjat.

När Franz Ferdinands nu ikoniska låt ’Take Me Out’ började spelas 2004 stod det klart att ett nytt kapitel i rockhistorien hade börjat. Skottarna hade en tydlig vision redan från början: att ersätta styvheten hos manlig rock med något sofistikerat. Och till skillnad från många av deras kollegor lyckades de faktiskt med denna beprövade svåra uppgift. Med sin distinkta blandning av smart konstskolerock, dansmusik och dub kom Franz Ferdinand att leda 00- och 10-talets indierock och därmed påminna världen om att det är fullt möjligt att göra gitarrmusik som får en att tänka, gråta och dansa.

När Franz Ferdinands självbetitlade debut släpptes 2004 var bandet på allas läppar. Kritiker och lyssnare var överens om att bandet var ett av de bästa och viktigaste av sin tid – en status som cementerades på uppföljaren ”You Could Have It So Much Better” (2005) med låtar som ”Do You Want To” och ’Gå iväg’. Bandet har sedan dess släppt tre utmärkta album där de framgångsrikt utforskat ett mer elektroniskt sound på sitt senaste studioalbum ’Ascending’ (2018). Nu är det dags för Franz Ferdinand att stänga och släppa en skiva med största hits. Detta firas med en turné och en spelning i The Ballroom på Berns den 14 november 2022, biljetter ute nu!

Anmäl dig till vårat Nyhetsbrev för att få veta senaste nytt inom Stureplansgruppen.

* indicates required


X