PERTURBATOR
October 30, 2022

PERTURBATOR

Perturbator är ljudet som skulle ha uppstått om 80-talets pastellfärgade synthvåg hade kastats rakt in i en dystopisk kaotisk framtid.

Perturbator är ljudet som skulle ha uppstått om 80-talets pastellfärgade synthvåg hade kastats rakt in i en dystopisk kaotisk framtid. I de djupa skuggorna vilar obeskrivliga fasor, adrenalinnivån är förhöjd, atmosfären har en illavarslande smak.

Sedan 2012 års egenutgivna EP ”Night Driving Avenger” och fullängdaren ”Terror 404” har Perturbator flyttat från de små klubbarna för att ta över stora festivaler som Hellfest, Download och Graspop. Det mästerliga albumet ”New Model” gick rakt in på sjuan på den amerikanska Billboards elektroniska lista och 2019 kröntes Perturbator med att spela inför ofattbara 500 000 personer på Pol’and’Rock Festival. På vägen har han även samarbetat med både elektronikjätten Jean-Michel Jarre och de svenska metalfavoriterna Cult of Luna.

Musikaliskt rör sig Perturbator fritt mellan Nine Inch Nails suggestiva dimmor, landsmannen Kavinskys urbana vändning och Vangelis dramatiska skimmer. Och resultatet är förödande bra.

När Perturbator anländer hit till Bern den 30 oktober tar han med sig det experimentella noiserrockbandet Health och den amerikanska industrimetallakten Author & Punisher. Det kommer med andra ord att bli en riktigt tung kväll.

Anmäl dig till vårat Nyhetsbrev för att få veta senaste nytt inom Stureplansgruppen.

* indicates required


X