BRUNOW: Om vägen till Hell’s
31 maj News

BRUNOW: Om vägen till Hell’s

Daniel Brunow är nattklubbschef på Hell's Kitchen och trots sin unga ålder en veteran i branschen. Han berättar om hur han hamnade i nattklubbssvängen, hur olika arbetsdagarna/-nätterna kan se ut och hur han bäst förebygger en baksmälla.

Hej Daniel, kul att få lära känna dig lite bättre! För dem som inte har koll på dig, vem är du?
Daniel Brunow heter jag och brukar beskriva mig som en översocial människa som älskar att träffa nya människor. Mycket grundar sig i nyfikenhet om andra, överskott på energi samt intresset av att skapa nya relationer och minnen. Jag är uppväxt i en familj där inga idéer har varit knäppa nog, och med föräldrar som startat en mängd olika bolag både med framgång och motgång. Det gav mig mersmak i en tidig ålder till att inte välja den akademiska vägen i livet. Jag började jobba redan innan jag var 10 år gammal med yrken vi alla nästintill testat på. Allt från café, restaurang, camping, ICA, telefonförsäljare till att vara hamnkapten, åka gummibåt och springa på bryggorna.  

Vid 17 års ålder diagnosticerades jag med svår akne. Det täckte största delen av min överkropp och mitt ansikte. Jag behandlades under 12 månader med Roccutan och hade en hel del biverkningar, bland annat sviktande levervärlden vilket gjorde att jag inte fick dricka alkohol. Att festa nykter väckte en annan syn på utelivet. Det i samband med lite tur och tack vare en vän så fick jag möjligheten att bli inkastare på en av Stockholms nattklubbar. Jag såg snabbt den yrkesmässiga biten som en potentiell långsiktig karriär men det var lättare sagt än gjort. Med ett deltidsjobb vid sidan av och en stöttande familj kunde jag göra det jag ville, trots då det inte gav någon lön att försörja sig på dom första två åren. 

Efter dryga två års tid fick jag äntligen förtroendet i Nobis-koncernen till mitt första jobb som nattklubbschef. Trots min unga ålder fick jag med fria händer bygga ett koncept på Café Operas systerklubb End Nightclub. Det blev snabbt en av Stockholms mest populära klubbar för en yngre publik. Det blev för mig en viktig milstolpe i karriären och även en viktig del till att jag är där jag är idag.  

Som 21-åring lämnade jag End för att ansluta till Stureplansgruppen och nattklubben Suite. Fyra veckor in i mitt uppdrag som Nattklubbschef exploderade pandemin, något som för stunden kändes fullständigt hopplöst. Men med tro från koncernen anslöt jag mig till Berns Terassen som Nattklubbschef. Då under lite andra förhållande som många vet, man kan säga att jag var sittklubbsansvarig med glimten i ögat. Lång historia relativt “kort” och nu sedan den 29e september 2021 fick jag förtroendet att bli Nattklubbschef på Hell’s Kitchen.  

I min roll som Nattklubbschef på Hell’s har jag tagit fram ett klubbkoncept som jag tror att mina gäster och vänner uppskattar allra mest. Jag har tillsammans med mitt fantastiska team utvecklat en klubb jag upplever att många vill spendera sina lediga helger på.  

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig och vad tycker du är det absolut roligaste med ditt jobb? En typisk arbetsdag särskiljer sig för min del väldigt mycket beroende på om klubben är öppen eller stängd. En typisk fredag handlar väldigt mycket om att besvara vänner och gäster på sociala kanaler, samt administrera gästlistor, bordsbokningar och svara på frågor för att skapa så att andras utekvällar blir så lyckade som möjligt. Det absolut roligaste här är inte att svara på sms, utan det är att få uppleva festen tillsammans med alla er. Jag är på dansgolvet, i DJ-båset och vid drinkborden. Jag är inte festen utan jag är en del av samma fest som ni upplever, vilket jag tycker är helt fantastiskt. Det är också här jag kan utvärdera huruvida förbättringar kan ske samt lyssna in vad andra tycker och tänker.  

En arbetsdag när Hell’s är stängt består mer av planering och relationer. Allt från att schemalägga personal till att planera event långsiktigt. Här får jag även utrymme att bibehålla och skapa nya relationer med vänner och kollegor. Ett exempel var en middag en helt vanlig måndag med DJ Seth Hills som nyss flyttat hit från Holland. Kvällen skulle handla om att lära känna varandra för att se över möjligheten att jobba ihop. Det slutade inte med en middag som var tanken från början, utan när vi lämnade restaurang Röda Huset fortsatte vi kvällen på cocktailbaren Coqoeutel. Han är en supertrevlig kille som idag dj’ar med jämna mellanrum hos oss på Hell’s Kitchen.  

Att kombinera jobb med nöje som historian ovan, är det som gör att jag orkar jobba sju dagar i veckan med mina olika bolag. Jag driver bland annat Brunow Padel & Brunow Golf samt ett eventbolag som jag idag konsultar genom till Stureplansgruppen.  

För den som inte besökt Hell’s Kitchen så är det en klubb som passar alla. En klubb för dig som inte kan, vill eller orkar skapa festen hemma i vardagsrummet varje helg. Med sina tre dansgolv finns det något som passar dig. Inte minst det överfyllda Schlagergolvet där igenkänningsfaktorn på musiken är 100%. Jag brukar säga att Hell’s Kitchen är till för alla oss som är ute och festar för att umgås och ha en trevlig kväll. Det är inte för dem som söker stök och bråk, och inte heller de som tror sig vara bättre än alla andra.  

Vad kan du berätta om planer framåt, vad har ni på gång? Planerna framöver är många men det är tyvärr inga detaljer jag kan ge er nu. Ni får följa mig och Sturecompagniet på Instagram för att vara först med information om kommande event och nyhetssläpp. 

Hur känns det att vara bland de yngsta i branschen? Det är något som alltid varit en drivkraft. Du måste alltid prestera lite bättre för att bli sedd. Om du då presterar lite bättre så får du än mer cred. Jag har alltid intalat mig att man kan både vara yngst och bäst.  

Hur och var finner du inspiration till nya idéer? Mina främsta idéer kommer innan jag ska sova. Jag har alltid haft ett anteckningsblock vid sängen ifall att idéerna börjar flöda. Det startade redan när jag som liten ville bli uppfinnare.  

Vad är det roligaste, häftigaste eller mest minnesvärda kvällen du upplevt? 

En av mina mest minnesvärda kvällar är när jag min sista natt på Berns blev överraskad av hela familjen som kom på besök. Min familj betyder allt för mig och att få dela viktiga stunder med dem betyder väldigt mycket. Min mamma och pappa har alltid älskat fest och är dessutom två jäklar på att dansa.  

Har du någon dold talang? Den är inte speciellt dold men jag är väldigt duktig på padel, för att var amatör ska tilläggas. Jag vill inte bli utmanad av en massa proffs nu.  

Vad gör du helst en ledig dag? Det är sällan jag är helt ledig men nu när sommaren närmar sig så är det mest avkopplande för mig att ta med mina vänner ut med båten för en heldag på sjön.  

Vad händer i vår och sommar? Vart kommer vi hitta dig? Nu i sommar hittar ni mig som vanligt på Hell’s Kitchen onsdag, fredag och lördag. Jag kommer dessutom ansvara för Wall onsdagar under sommaren så dit är ni alla välkomna från och med 18e maj. Utöver det så är jag på Gotland helgen vecka 28 och hela vecka 29 för att driva nattklubben Gutekällaren. Så har ni inte bokat en semester dit än, gör det så ses vi på öjn! 

Slutligen, hur ser din optimala helg ut? En optimal helg ska innefatta Sturebaren, Supper och Röda huset. Självklart Hell’s Kitchen och kanske en snabb sväng förbi Spy Bar för att hälsa på Joel och gänget. Sedan avverkar jag söndagen med padel, Formula 1 och en söndagsmiddag hos föräldrarna med alla syskonen, vilket är en tradition sedan länge. 

Tips på att bota bakfyllan? Dubbla Resorb innan du somnar och ligg inte kvar i sängen för länge när du vaknat.  

3 SNABBA  

Paddel eller Fest?-Fest utan tvekan  

Barhäng eller kung på dansgolvet?-  Svår… Men måste säga kung på dansgolvet 

Förfest eller efterfest? -Förfester är roligare men det blir mer efterfester för mig. 

Anmäl dig till vårat Nyhetsbrev för att få veta senaste nytt inom Stureplansgruppen.

* indicates required


X