DANIEL ARNESSON: Nightclub Manager at Berns
22 september News

DANIEL ARNESSON: Nightclub Manager at Berns

"Förberedelserna inför kvällen är det absolut viktigaste för att skapa en lyckad utekväll för så många som möjligt."

Hej Daniel, vad kul att få lära känna dig lite bättre! För dem som inte har koll på dig, vem är du?
Jag är från Södermalm, bor numera på Östermalm, jobbar som nattklubbschef på Berns. Jag började jobba inom restaurangbranschen tidigt men har hållt mig till nattklubbar senaste sju åren. Ni kanske har sett mig i Sturehuset, på Bergmans eller några andra nattklubbar genom åren. Min främsta uppgift är att skapa en upplevelse som är attraktiv för gästen inom våra målgrupper. Det innefattar allt från koncept, gästlista, bordsförfrågningar och musikprofil. 

Hur ser en typisk arbetsdag/vecka ut för dig och vad tycker du är det absolut roligaste med ditt jobb?
En typisk arbetsdag för mig är att limma mig till mobilen innan öppning, och försöka hinna med alla förfrågningar på gästlista och bord som kommer i DM. Förberedelserna inför kvällen är det absolut viktigaste för att skapa en lyckad utekväll för så många som möjligt. Väl på plats är det bara och se till så man själv har roligt, då brukar andra ha det också. Det roligaste med jobbet är att man aldrig vet hur kvällen utspelar sig och vilka personer man träffar på. 

För den som inte har besökt Berns, hur skulle du bäst beskriva upplevelsen?
Berns har en historia som sträcker sig 150 år tillbaka med dess pampiga lokaler som ger en wow känsla. Hela huset är som utprintat ur en gammal bok. Allt finns så du behöver i regel aldrig lämna dörrarna. Vi har 4 olika koncept på nattklubben. Terrassen  för drink och barhäng. En mer festlig bar på mellanvåningen kallad Le! Cocktail. På nedervåningen hittar du två stycken nattklubbar. Först har vi Le! där det är fokus på samtida musik och kommersiell house musik. Sen har vi Neu som är mytomspunnen internationellt. Ett måste att besöka.

Berätta om upplevelsen på Berns! Hur ser det perfekta besöket ut? Vad får vi inte missa?
Den perfekta upplevelsen är att börja med en lunch på Berns asiatiska en fredag, för att sedan checka in på hotellet, helst spa rummet högst upp. Sedan blir det middag på Calle P. Efter middagen kliver ni upp på terrassen för en drink. Dansa loss på Le! Cocktail, ta ett bord på Le! och kör vidare där eller på Neu tills vi stänger. Morgonen efter vaknar du upp till en fantastisk frukost. Jag skulle rekommendera att ta ett dopp i bubbelpoolen innan vi gör om processen lördag kväll. 

 Något som händer framöver, några nyheter?
Det kommer många roligheter till hösten, vi kommer sätta en ny musikprofil på terrassen och ha öppet så länge vädret tillåter. För att fortsätta leverera en så bra upplevelse som möjligt för våra gäster kommer det göras några ändringar i form av ansiktslyft i några av rummen. Inte att glömma är att vi har några otroliga akter på gång i stora salongen. Följ oss så ni inte missar något. 

Du har varit med om många år i branschen. Berätta om ditt bästa roligaste/starkaste? minne!
Jag kan skriva en bok om mina upplevelser under alla år och det är svårt att berätta utan att säga för mycket. Humlegårdsgatan 13 dom som vet dom vet. Människor som har gjort exits av alla former och firat det ute. Några minnesvärda kvällar i nutid från Berns är Alessos fest efter lollapalooza på Berns Hotel. Black Coffee med Nuet var också helt galet. Mer detaljerat än så kan jag inte säga. 

Slutligen, hur ser din optimala helg ut?
Min optimala helg börjar med fredagsträning för att sedan mötas upp hemma hos någon vän för drinkar. Efter det brukar det bli middag på ett ställe med sharing och mellanrätter, helst något på söder eller Calle P. Efter det blir det fest natten lång. Lördag vaknar jag i fosterställning och kämpar mig igenom ett Djurgårdsvarv för att överleva dagen tills det blir en Bloody Mary på Tetto för att gå igenom gårdagen med vännerna. Får man feeling igen är det helt okej. Söndag blir det film och serier hela dagen. Målet är att ha så få steg som möjligt i hälsoappen.

4 Snabba 

Om vi kommer över på middag, vad bjuder du på då?
Vad ni vill från Uber Eats.

Vem ser du upp till?
Många, men inom branschen bigboss Vimal.

Vilken låt går på repeat hemma hos dig just nu?
Fahlberg & EMMI – The Way och Rampa – Les gout 

Bästa raggningsreplik?
Var i Frankrike i somras och en tjej grep tag i mig och sa “You are good for me” med en halvknackig engelska och fransk-rysk brytning så den tar vi. 

Anmäl dig till vårat Nyhetsbrev för att få veta senaste nytt inom Stureplansgruppen.

* indicates required


X